Osvěžující pomerančovo - jahodový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
3 vejce
šťáva ze 2 pomerančů
šťáva z 1/2 citrónu
150 ml mléka
180 g cukru
2 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
Krém 1:
jahodový pudink
300 ml mléka
1 tvaroh
2 vanilkové cukry
Krém 2:
pomazánkové máslo
1 šlehačka 33%
bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, šťávu z pomerančů a půlky citrónu, mléko, prosejeme mouky s práškem do pečiva a nakonec přidáme sníh z vyšlehaných bílků. Dáme do vyhřaté trouby na 180°C cca 15-20min. Každá trouba peče jinak, tak vyzkoušíme špejlí.

  2. Krém 1: Tvaroh vyšleháme s vanilkovými cukry. Puding vysypeme do mléka, promícháme a uvaříme. Ještě teplý zašleháme do tvarohu.

  3. Krém 2: Šlehačku a pomazánkové máslo vyšleháme najednou dohromady.

  4. Upečený korpus necháme vychladnout. Na něj pak ještě za tepla nalijeme tvaroh s pudingem a rozetřeme. Dáme vychladit. Na vychlazený rozetřeme šlehačku smíchanou s pomazánkovým máslem. Nakonec posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!