Ostřejší masové karbanátky s lilkem a cuketou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa nebo kuřecího masa
200 g (na kostičky nakrájené) cukety
200 g vydlabaného a pokrájeného lilku
2 chilli papričky
sůl
pepř
kmín
2 PL ostré hořčice
1 PL uzené červené papriky
1 vejce
2-3 PL Solamylu nebo strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Mlete maso smícháme s pokrájenou a vypocenou cuketou, vydlabaným a pokrájeným lilkem na kostičky, nasekanými červenými chilli papričkami, hořčicí, uzenou paprikou, solí, pepřem, vejcem a solamylem.

  2. Uděláme malé kuličky, které dlaní zmáčkneme na placičky a vytvoříme malé karbanátky.

  3. Karbanátky položíme na plech, pokapaný olejem nebo na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!