Ostřejší masové karbanátky s lilkem a cuketou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového masa nebo kuřecího masa
- 200 g (na kostičky nakrájené) cukety
- 200 g vydlabaného a pokrájeného lilku
- 2 chilli papričky
- sůl
- pepř
- kmín
- 2 PL ostré hořčice
- 1 PL uzené červené papriky
- 1 vejce
- 2-3 PL Solamylu nebo strouhanky
Postup Ostřejší masové karbanátky s lilkem a cuketou
Postup přípravy receptu
-
Mlete maso smícháme s pokrájenou a vypocenou cuketou, vydlabaným a pokrájeným lilkem na kostičky, nasekanými červenými chilli papričkami, hořčicí, uzenou paprikou, solí, pepřem, vejcem a solamylem.
Uděláme malé kuličky, které dlaní zmáčkneme na placičky a vytvoříme malé karbanátky.
Karbanátky položíme na plech, pokapaný olejem nebo na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.