Ořechový dort s karamelovým krémem

Recepty, Dorty

Suroviny

200 g mletých vlašských ořechů
20 g mouky
20 g strouhanky
18 dkg cukru
1 vanilkový cukr
trochu prášku do pečiva
1 lžíce rumu
4 vejce
Na krém:
1 salko
1 máslo
Na zdobení:
marcipán
marcipánové kytičky
kakaový krém
(pokud marcipán nemáte obarvený, tak si kupte potravinářské barvivo)

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. V míse smícháme ořechy, mouku, strouhanku a prášek po pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše (včetně rumu) postupně na střídačku vmícháme do ušlehaných žloutků s cukrem.

  2. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme dort a opatrně pečeme v předehřáté troubě.

  3. Na krém: Plechovku salka vařte 2 hodiny. Po vychladnutí vyšlehejte s máslem. Podle chuti je možné nastavit s pudinkovým krémem.

  4. Korpus rozřízněte na půl a pomažte krémem. Přiklopte vrchní částí korpusu. Celý dort pomažte zbylým krémem. Poklaďte marcipánem a ozdobte podle vlastní fantazie. Já zdobila marcipánovými květy a kakaovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!