Ořechový dort s karamelovým krémem
Recepty, DortySuroviny
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 20 g mouky
- 20 g strouhanky
- 18 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- trochu prášku do pečiva
- 1 lžíce rumu
- 4 vejce
- Na krém:
- 1 salko
- 1 máslo
- Na zdobení:
- marcipán
- marcipánové kytičky
- kakaový krém
- (pokud marcipán nemáte obarvený, tak si kupte potravinářské barvivo)
Postup Ořechový dort s karamelovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. V míse smícháme ořechy, mouku, strouhanku a prášek po pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše (včetně rumu) postupně na střídačku vmícháme do ušlehaných žloutků s cukrem.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme dort a opatrně pečeme v předehřáté troubě.
Na krém: Plechovku salka vařte 2 hodiny. Po vychladnutí vyšlehejte s máslem. Podle chuti je možné nastavit s pudinkovým krémem.
Korpus rozřízněte na půl a pomažte krémem. Přiklopte vrchní částí korpusu. Celý dort pomažte zbylým krémem. Poklaďte marcipánem a ozdobte podle vlastní fantazie. Já zdobila marcipánovými květy a kakaovým krémem.