Omeleta z cizrnové mouky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- cizrnová mouka
- žampiony
- kousek bramboru nebo batátu
- cibulka
- černá sůl
- pepř
- lahůdkové droždí
- oregáno
- kmín
- kurkuma
- hořčice
- voda
Postup Omeleta z cizrnové mouky
Postup přípravy receptu
-
Jako první nakrájím na tenké plátky cibulku a krátce ji opeču na pánvi s olejem.
Přihodím k ní hrst pokrájených žampionu a kousek brambory, kterou jsem pokrájela na velmi tenké plátky (aby se propekla a nezůstala syrová).
Mezitím smíchám cizrnovou mouku se všemi sypkými ingrediencemi, promíchám, přidám lžičku hořčice a dolívám vodou do konzistence připomínající těsto na palačinky (raději trochu hustší, než řidší).
Když jsou žampiony s bramborem dobře opečené, tak je zaliju směsí a přiklopím pánev pokličkou.
Pod pokličkou nechám opékat cca 5 minut a poté, co půjde omeleta dobře obrátit, tak ji obrátím a necelých 5 minut opékám i z druhé strany.