Omeleta z cizrnové mouky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

cizrnová mouka
žampiony
kousek bramboru nebo batátu
cibulka
černá sůl
pepř
lahůdkové droždí
oregáno
kmín
kurkuma
hořčice
voda

Postup přípravy receptu

  1. Jako první nakrájím na tenké plátky cibulku a krátce ji opeču na pánvi s olejem.

  2. Přihodím k ní hrst pokrájených žampionu a kousek brambory, kterou jsem pokrájela na velmi tenké plátky (aby se propekla a nezůstala syrová).

  3. Mezitím smíchám cizrnovou mouku se všemi sypkými ingrediencemi, promíchám, přidám lžičku hořčice a dolívám vodou do konzistence připomínající těsto na palačinky (raději trochu hustší, než řidší).

  4. Když jsou žampiony s bramborem dobře opečené, tak je zaliju směsí a přiklopím pánev pokličkou.

  5. Pod pokličkou nechám opékat cca 5 minut a poté, co půjde omeleta dobře obrátit, tak ji obrátím a necelých 5 minut opékám i z druhé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!