Olomoucké bramboráčky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 větší brambory
- 1 menší celer
- 4-5 lžic hladké mouky
- 1 vejce
- 1 balíček tvarůžků
- 5 stroužků česneku
- majoránka
- drcený kmín
- pepř
- sůl",
Postup Olomoucké bramboráčky
Postup přípravy receptu
-
Brambory, celer a česnek nastrouháme na drobném dílu struhadla a pak přidáme vejce, pepř, majoránka, kmín, mouka, sůl, rozmícháme na těsto. Z těsta uděláme placičky na plech s papírem, nebo ho potřeme olejem.
Tvarůžky si prořízneme na půl, aby vznikly z jednoho 2 kolečka a ty položíme na každou placičku a na ně dáme zase vrstvu těsta.
Dáme zapéct do trouby na 200° asi na necelou 1/2 hodinu.