Okurkový salát s koprem a cibulí

Recepty, Saláty

Suroviny

1 okurka
1 červená cibule
1 bílá cibule
2 stonky koprové natě
20 lžic octa
12 lžic vody
6 lžic cukru
3 lžičky soli
1 a 1/2 lžičky mletého černého pepře
1 červená feferonka (můžete vynechat)
5 špetek mletých chilli vloček (můžete vynechat)

Postup přípravy receptu

  1. Salát si můžete podle chuti modifikovat. Červená cibule dá barvu okurkám i cibuli bílé, chcete-li mít zeleno-bílou variantu, dejte jenom bílou, nebo klasickou kuchyňskou cibuli, která je trochu ostřejší. Okurku nakrájíme na plátky, cibule na kolečka.

  2. Smícháme ocet s vodou, cukrem, solí, pepřem a mletými chilli vločkami.

  3. Okurku s cibulí naskládáme do sklenice, proložíme koprem, přidáme celou feferonku a zalijeme nálevem. Dáme vychladit do ledničky na několik hodin nebo ještě lépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!