Okurkový nákyp s uzeninou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g okurek
500 g maličkých nových brambor
1-2 špekáčky
150 ml kysané smetany
3 lžíce mléka
120 g Nivy
1 lžička mleté červené papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zemeačky uvaríme v šupke, scedíme a necháme prechladnúť. Nešúpeme. Prechladnuté zemiaky narežeme na menšie kúsky.

  2. Pridáme na kocôčky nakrájané uhorky a špekačky.

  3. Smotanu, mlieko, nastrúhaný syr, čierne korenie a papriku premiešame.

  4. Ochutenú smotanu pridáme k zmesi zemiakov, uhoriek a špekáčikov a dobre premiešame.

  5. Preložíme do vymasteného pekáčika a pečieme pri teplote 180°C dozlata.

  6. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!