Okurková marmeláda se zázvorem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 3 salátové okurky (ty, co jsem použila já, vážily 750 g)
- želírovací cukr (v poměru dle váhy okurek Já použila želírovací cukr 3:1 a na váhu okurek jsem ho použila 150 g)
- šťáva z poloviny citronu
- čajová lžička soli
- čajová lžička strouhaného zázvoru
Postup Okurková marmeláda se zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Okurky omyjte, pokud chcete, můžete i oloupat, ale není to nutné.
Omyté okurky nastrouhejte na struhadle, já použila hrubší nudličky, protože mám ráda v jídle strukturu.
Okurky dejte do hrnce a přidejte cukr, sůl dle chuti a zázvor. Nechte přibližně 2 hodiny odpočívat.
Po dvou hodinách přiveďte okurky k varu, přidejte citronovou šťávu a vařte 5 minut.
Poté okamžitě plňte do uzavíratelných sklenic vypláchnutých horkou vodou. Uzavřené sklenice otoče dnem vzhůru a nechte vychladnout. Marmeláda má dlouhou trvanlivost, pouze po otevření skladujte v lednici.