Odpalované věnečky s vanilkovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
150 g oleje
1/2 litru vody
300 g hladké mouky
1 kypřící prášek
8 vajec
Náplň:
1/2 litru mléka
3 vanilkové pudinky
120 g moučkového cukru
2 žloutky
rum
250 g másla
Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Olej s vodou přivedeme k varu, potom přidáme mouku s práškem do pečiva a stále mícháme. Až se vytvoří tuhé těsto, odstavíme z ohně a dáme vychladnout. Do vlažného těsta dáme 8 vajec - pořádně zapracujeme rukou.

  2. Těsto naplníme do zdobícího sáčku a děláme na plech (vymazaný ztuženým tukem) menší věnečky, poté pečeme na 250 °C asi 15 minut (horkovzduch) HLÍDÁME!

  3. Mezitím si připravíme náplň. Uvaříme pudink, do kterého přidáme cukr, žloutky a rum. Do úplně studeného dáme máslo a pořádně promícháme mixérem.

  4. Upečené věnečky rozpůlíme a plníme vanilkovým krémem. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!