Nutelové kytičky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

130 g bezlepkové mouky Schär B
50 g bezlepkové mouky Jizerka
30 g solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanu
70 g moučkového cukru
140 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
několik kapek citronové šťávy
1 kávová lžička citronové kůry
čokoládová pomazánka na slepení bez obsahu mléka (např. od firmy Rapunzel)
případně čokoládová poleva
cukrářské zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nezačalo lepit. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme kytičky. U části z nich ještě vykrojíme kolečkem dírku v prostředku.

  2. Pečeme při 160°C 7-10 minut. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme.

  3. Slepujeme čokoládovou pomazánkou bez mléka. Plné kytičky polijeme čokoládovou polevou a posypeme cukrovým zdobením. Kytičky s dírkou v prostředku můžeme nechat jen tak, nebo opět přikrášlit barevným zdobením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!