Nutelové kytičky bez lepku, mléka a vajec
Recepty, CukrovíSuroviny
- 130 g bezlepkové mouky Schär B
- 50 g bezlepkové mouky Jizerka
- 30 g solamylu
- 1/4 kávové lžičky xanthanu
- 70 g moučkového cukru
- 140 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
- několik kapek citronové šťávy
- 1 kávová lžička citronové kůry
- čokoládová pomazánka na slepení bez obsahu mléka (např. od firmy Rapunzel)
- případně čokoládová poleva
- cukrářské zdobení
Postup Nutelové kytičky bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nezačalo lepit. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme kytičky. U části z nich ještě vykrojíme kolečkem dírku v prostředku.
Pečeme při 160°C 7-10 minut. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme.
Slepujeme čokoládovou pomazánkou bez mléka. Plné kytičky polijeme čokoládovou polevou a posypeme cukrovým zdobením. Kytičky s dírkou v prostředku můžeme nechat jen tak, nebo opět přikrášlit barevným zdobením.