Nebesky hříšná jahodová roládička
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- 120 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- na tmavé těsto přidat 1 lžíci kakaa
- a 1 lžíci horké vody
- Náplň:
- jahody čím více tím lépe
- 1 smetana na šlehání 33%
- 1 sáček vanilkového cukru
- Smetafix
- (několik jahod celých na zdobení a do rolády)
Postup Nebesky hříšná jahodová roládička
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce si vyšleháme v míse, přidáme cukr a dál šleháme až nám těsto zvětší objem a bude doběla, pak vmícháme mouku, těsto nalijeme na plech s papírem na pečení a dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct na 8-10 minut.
Po upečení si těsto vyklopíme na čistou utěrku, pomalu stáhneme papír a piškot necháme vychladnout (papír můžeme stahovat i z vychladlého piškotu).
Zatím si uděláme náplň-jahody rozmixujeme, nebo rozmačkáme vidličkou s vanilkovým cukrem, smetanu si se smetafixem vyšleháme dohusta a promícháme jí s mixovanýma jahodama, piškotový plát potřeme touto směsí do 3/4 korpusu (ne včechnu), do 1/3 dáme půlky jahod za sebou a zavineme do rolády.
Plňka nám zbyde, tak si potřeme celou roládu kolem dokola a ozdobíme jahodama. Dáme ztuhnout, já jí dám na 20-30 minut na tácku do mrazáku, vyndám a do 5 minut povolí a je akorát, pak krájíme mokrým nožem na porce.