Nebesky hříšná jahodová roládička

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
120 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
na tmavé těsto přidat 1 lžíci kakaa
a 1 lžíci horké vody
Náplň:
jahody čím více tím lépe
1 smetana na šlehání 33%
1 sáček vanilkového cukru
Smetafix
(několik jahod celých na zdobení a do rolády)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce si vyšleháme v míse, přidáme cukr a dál šleháme až nám těsto zvětší objem a bude doběla, pak vmícháme mouku, těsto nalijeme na plech s papírem na pečení a dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct na 8-10 minut.

  2. Po upečení si těsto vyklopíme na čistou utěrku, pomalu stáhneme papír a piškot necháme vychladnout (papír můžeme stahovat i z vychladlého piškotu).

  3. Zatím si uděláme náplň-jahody rozmixujeme, nebo rozmačkáme vidličkou s vanilkovým cukrem, smetanu si se smetafixem vyšleháme dohusta a promícháme jí s mixovanýma jahodama, piškotový plát potřeme touto směsí do 3/4 korpusu (ne včechnu), do 1/3 dáme půlky jahod za sebou a zavineme do rolády.

  4. Plňka nám zbyde, tak si potřeme celou roládu kolem dokola a ozdobíme jahodama. Dáme ztuhnout, já jí dám na 20-30 minut na tácku do mrazáku, vyndám a do 5 minut povolí a je akorát, pak krájíme mokrým nožem na porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!