Nadýchaná banánová buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 4 banány - 500 g dužiny
- 250 g mléka
- 200 g oleje
- 500 g polohrubé mouky
- 1,5 prášku do pečiva
- 1/2 lžičky skořice nebo dle chuti
Postup Nadýchaná banánová buchta
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr a vejce do husté pěny. Při nejmenších otáčkách šlehače vmícháme rozmačkané banány. Pak přidáváme střídavě a po částech olej, mléko a mouku se skořicí, ale do posledního dílu mouky, kterou přidáme nakonec, vmícháme prášek do pečiva.
Hluboký plech s okraji vyložíme papírem na pečení, vylijeme těsto, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Na horkovzduch cca 35 - 40 minut při teplotě 155°C - 160°C.
Na povrchu stačí buchtu jen pocukrovat nebo použijeme např. čokoládovou polevu.