Mrkvové koblihy

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
150 g jemně nastrouhané mrkve
1 vejce
50 ml oleje
1 lžíce majonézy
2 lžíce rumu
1 lžíce mletého cukru
citronová kůra
1/2 lžičky soli
kvásek:
40 g droždí
1 lžička cukru
200 ml vlažného mléka
povidla
vanilinový cukr
skořice
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek z mléka, droždí a cukru. Přesátou mouku zpracujeme z kváskem a zbytkem surovin. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.

  2. Po vykynutí odebíráme lžíci kousky, které zploštíme a naplníme povidly. Zabalíme a necháme 15 minut kynout. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje pozvolna z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!