Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
300 g mražené zeleniny jakou máme rádi
sůl
pepř
olej
máslo na dva prsty
Dále na marinádu:
1 lžička soli
1 lžička cukru moučka
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička worcesteru
½ lžičky kari
2 stroužky česneku
1 lžíce sojové omáčky
4 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme vše na marinádu a dobře vše promícháme.

  2. Maso umyjeme, osušíme, kraje dokola nařízneme a každý plátek pečlivě potřeme marinádou, dáme do misky a uzavřené necháme nejméně 24 hodin marinovat (můžeme i déle).

  3. Na rozpáleném oleji maso zprudka opékáme z každé strany 4-5 minut (záleží jak je vysoké). Hotové necháme v teple chvíli odpočinout.

  4. Mezitím na másle s kapkou oleje restujeme osolenou a opepřenou zeleninu. Stačí jen chvíli.

  5. Servírujeme s jakoukoliv úpravou brambor, zdobené kouskem petrželky, já přidala i cherry rajčátka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!