Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovice
- 300 g mražené zeleniny jakou máme rádi
- sůl
- pepř
- olej
- máslo na dva prsty
- Dále na marinádu:
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru moučka
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička worcesteru
- ½ lžičky kari
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sojové omáčky
- 4 lžíce oleje
Postup Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme vše na marinádu a dobře vše promícháme.
Maso umyjeme, osušíme, kraje dokola nařízneme a každý plátek pečlivě potřeme marinádou, dáme do misky a uzavřené necháme nejméně 24 hodin marinovat (můžeme i déle).
Na rozpáleném oleji maso zprudka opékáme z každé strany 4-5 minut (záleží jak je vysoké). Hotové necháme v teple chvíli odpočinout.
Mezitím na másle s kapkou oleje restujeme osolenou a opepřenou zeleninu. Stačí jen chvíli.
Servírujeme s jakoukoliv úpravou brambor, zdobené kouskem petrželky, já přidala i cherry rajčátka.