Minidortíky semifredda

Recepty, Dorty

Suroviny

6-8 vajec
8 lžic polohrubé mouky (vrchovatých)
3 lžíce oleje
1 a 1/4 kávové lžičky prášku do pečiva
5 lžic moučkového cukru (vrchovatých)
kakao (v případě tmavého těsta)
Jogurtový krém:
12 dkg ovocného smetanového jogurtu
20 dkg zakysané smetany
cukr krupice
želatinový ztužovač za studena
Ovocný krém:
18 dkg ovocného kompotu bez nálevu
2 dl smetany ke šlehání
1/2 želatinového ztužovače za studena
Smetanový krém:
0,5 l smetany ke šlehání
2 vanilkové cukry
želatinový ztužovač za studena

Postup přípravy receptu

  1. Moučkový cukr a žloutky vyšleháme do pěny.

  2. Přidáme mouku, prášek do pečiva a olej. Vše promícháme.

  3. Vmícháme ušlehaný sníh. Polovinu těsta můžeme obarvit kakaem.

  4. Těsto vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech

  5. Pečeme na 200° asi 12-15 minut.

  6. Po upečení vykrájíme formami různé tvary.

  7. Těsto necháme ve formách, dále plníme krémem a ozdobíme ovocem. Na závěr zalijeme želatinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!