Minidortík s tvarohem a rybízem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce (žloutky a sníh z bílků)
3 PL horké vody
2 PL cukru krupice
1 ČL vanilkového cukru
4 PL oleje
6 PL hladké mouky
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
citronová kůra
sůl
na ozdobu šlehačka, čokoláda, ovoce
Tvarohová náplň:
500 g měkkého tučného tvarohu (jogurt
Dr. Oetker želatinový ztužovač
100 ml vody
moučkový cukr (podle vaší chuti)
rybíz (maliny, ostružiny, jahody, borůvky...)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160°C) Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do mísy dáme žloutky, cukry, citronovu kůru, olej, horkou vodou a ušleháme. Prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva přidáme do ušlehané pěny a promícháme. Nakonce lehce vmícháme sníh z bílků. Na dno dortové formy dáme pečící papír a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Piškot pečeme cca 15-20 minut. Při pečení troubu neotvíráme, aby těsto nespadlo.

  2. Tvarohová náplň Do mísy dáme želatinový ztužovač, vodu a ručně metličkou cca půl minuty mícháme. Přidáme tvaroh, cukr a dobře promícháme. Nakonec do tvarohu lehce vmícháme kuličky rybízu nebo jiné ovoce.

  3. Formičkami vykrajujeme dna dortíků a dáváme je (i s formičkou) na tác. Do formičky na piškot dáme tvarohovou náplň a formičky s tácem uložíme do lednice na půl hodiny. Po půl hodině bude tvarohová náplň ztuhlá a můžeme minidortíky podle svého ozdobit. Pekla jsem korpusy dva, tak jsem dala piškot také nahoru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!