Minidortík s tvarohem a rybízem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 vejce (žloutky a sníh z bílků)
- 3 PL horké vody
- 2 PL cukru krupice
- 1 ČL vanilkového cukru
- 4 PL oleje
- 6 PL hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- citronová kůra
- sůl
- na ozdobu šlehačka, čokoláda, ovoce
- Tvarohová náplň:
- 500 g měkkého tučného tvarohu (jogurt
- Dr. Oetker želatinový ztužovač
- 100 ml vody
- moučkový cukr (podle vaší chuti)
- rybíz (maliny, ostružiny, jahody, borůvky...)
Postup Minidortík s tvarohem a rybízem
Postup přípravy receptu
-
Těsto Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160°C) Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do mísy dáme žloutky, cukry, citronovu kůru, olej, horkou vodou a ušleháme. Prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva přidáme do ušlehané pěny a promícháme. Nakonce lehce vmícháme sníh z bílků. Na dno dortové formy dáme pečící papír a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Piškot pečeme cca 15-20 minut. Při pečení troubu neotvíráme, aby těsto nespadlo.
Tvarohová náplň Do mísy dáme želatinový ztužovač, vodu a ručně metličkou cca půl minuty mícháme. Přidáme tvaroh, cukr a dobře promícháme. Nakonec do tvarohu lehce vmícháme kuličky rybízu nebo jiné ovoce.
Formičkami vykrajujeme dna dortíků a dáváme je (i s formičkou) na tác. Do formičky na piškot dáme tvarohovou náplň a formičky s tácem uložíme do lednice na půl hodiny. Po půl hodině bude tvarohová náplň ztuhlá a můžeme minidortíky podle svého ozdobit. Pekla jsem korpusy dva, tak jsem dala piškot také nahoru.