Marináda na maso na gril nebo pánev
Recepty, GrilováníSuroviny
- 200 ml světlého piva (Zlatopramen 11°)
- 50 ml oleje
- 5 lžíce sladkého kečupu
- 4 lžíce chilli omáčky
- 2 lžíce grilovací koření Mexiko od Kotányi
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce nadrobno posekaného čerstvého tymiánu
- 1/2 lžičky práškového česneku
Postup Marináda na maso na gril nebo pánev
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny ve větší uzavíratelné míse, která vejde do lednice, důkladně promícháme, naložíme připravené očištěné plátky masa a necháme v chladu nejlépe 24 hodin marinovat.
Poté klademe na připravený gril a grilujeme do měkka, cca 20 + 20 minut z každé strany. Pokud nemáme možnost grilování v zahradním grilu, osmažíme klasickým způsobem na troše oleje na pánvi.