Margotková bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 6 lžice oleje
- 1 hrnek cukru krystal
- 0,5 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 1 tyčinka Margot
- 4 vejce
Postup Margotková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo kokosem. Troubu předehřejeme.
Tyčinku nastrouháme.
Cukr s vejci ušleháme do pěny. Přidáme olej a mléko. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a posléze nastrouhanou tyčinku. Těsto má být vláčné, je možné přidat i půl hrnku mléka nebo smetany.
Těsto vlijeme do připravené formy na bábovku, vložíme do trouby a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.