Malajsijské nudle
Recepty, MinutkySuroviny
- 1 balíček širokých rýžových nudlí
- 350 g krevety větší
- 250 g čínská klobása Lap Cheong (2)
- 2 - 3 jarní cibulka - zelená část
- 3-4 stroužky česneku
- 1 balíček fazolových výhonků
- 4- vajíčka
- 4 lžíce rostlinný olej
- Omáčka:
- 4 lžíce sójové omáčky lehké
- 1 -2 lžíce Tmavé sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžičky rybí omáčky
- mletý pepř podle chuti
- Pasta:
- 1 - 2 sušené červené chilli
- 2 čerstvé červené chilli
- 1 cibule
- 1 lžička oleje
- špetka soli
Postup Malajsijské nudle
Postup přípravy receptu
-
Rozmixujeme napucane susene chilli a na drobno nakrajane chilli s troskou oleja a soli, dame na rozpaleny olej rychlo oprazit (kym nezacne vonat). Vyberieme a odlozime na stranu.
POSTUP NA 1 PORCIU: Do woku dame lyzicu oleja a rozohrejeme (tradicne az zacne dymit). Teraz ideme velmi rychlo pridame lyzicku na drobno nakrajaneho cesneku, hned pridame polku na kolecka nakrajanej klobasy, stir fry miesame a oprazime 1- 2 minuty. (Ked mame surove krevety pridame spolu s klobasou ked uvarene ruzove tak ich staci len prehriat pridame teraz)
Prihodime za hrst fazulovych klickov a hned pridame za hrst predvarenych sirokych slizov.Premiesame -stir -fry.
Pridame 2 lyzice omacky co sme si spravili ako zmes lahkej a klasickej plus rybacej. Premiesame
Odsunieme na stranu woku a rozbijeme 1 vajicko zlahka rozmiesame a pockame cca 30 sekund a vmiesame do slizov.
Pridame pripravenu chilli pastu podla chute 1/2 lyzicky staci/.
Vmiesame na vacsie kusky nakrajanu pazitku. A ideme robit dalsiu porciu, ked to mame vsetko nachystane a trochu natrenovane staci nam 5 minut na 1 porciu. Dobru chut