Lehká pomazánka z camembertu

Recepty, Pomazánky

Suroviny

Camembert linie (12 % tuku)
2 vrchovaté polévkové lžíce ricotty (8,5 % tuku)
2 běžné polévkové lžíce zakysané smetany (10 % tuku)
80 - 100 g šunky (nejlépe 90 % masa)
2 vejce uvařená na tvrdo
1 kávová lžička hořčice
1-2 jarní cibulky - dle velikosti a chuti
sůl, pepř, špetka mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Camembert a vejce nastrouháme na okurkovém struhadle. Přidáme na drobno nakrájenou cibulku a na drobno nakrájenou šunku.

  2. Dále pak přidáme hořčici, ricottu a zakysanou smetanu a vše zamícháme. Pokud nám přijde pomazánka moc hustá, můžeme přidat ricotty trošku více.

  3. Dochutíme solí, pepřem a paprikou a mažeme na oblíbené pečivo. Já podávala na brusinkové bagetě. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!