Lehká pomazánka z camembertu
Recepty, PomazánkySuroviny
- Camembert linie (12 % tuku)
- 2 vrchovaté polévkové lžíce ricotty (8,5 % tuku)
- 2 běžné polévkové lžíce zakysané smetany (10 % tuku)
- 80 - 100 g šunky (nejlépe 90 % masa)
- 2 vejce uvařená na tvrdo
- 1 kávová lžička hořčice
- 1-2 jarní cibulky - dle velikosti a chuti
- sůl, pepř, špetka mleté papriky
Postup Lehká pomazánka z camembertu
Postup přípravy receptu
-
Camembert a vejce nastrouháme na okurkovém struhadle. Přidáme na drobno nakrájenou cibulku a na drobno nakrájenou šunku.
Dále pak přidáme hořčici, ricottu a zakysanou smetanu a vše zamícháme. Pokud nám přijde pomazánka moc hustá, můžeme přidat ricotty trošku více.
Dochutíme solí, pepřem a paprikou a mažeme na oblíbené pečivo. Já podávala na brusinkové bagetě. Dobrou chuť.