Laň na houbách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g masa z laně
1 velká cibulka
6 stroužků česneku
pepř
sůl
koření na zvěřinu
2 hrsti sušených hříbků
600 ml vody
olej
jíška:
2 polévkové lžíce sádla
2 polévkové lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso si očistíme a nakrájíme na stejné kousky.

  2. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.

  3. Kousky masa dáme do misky, zasypeme 3 kl kořením na zvěřinu, zalijeme 1 pl oleje, přidáme nachystaný česnek, pepř a zamícháme.

  4. Zakryjeme a uložíme aspoň na hodinku odležet do lednice (lépe je nechat přes noc).

  5. Cibulku si oloupeme a nakrájíme na jemno.

  6. Na hlubší pánev, nebo do kastrolu dáme rozpálit olej.

  7. Na oleji restujeme nachystanou cibulku, přidáme maso a ze všech stran opečeme.

  8. Podlijeme vodou, přidáme hříbky a dusíme do měkka.

  9. Po dobu dušení občas zamícháme a doléváme vodou.

  10. Na sádle si osmažíme mouku, a vzniklou jíškou maso se šťávou zahustíme.

  11. Podle chuti dosolíme a dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!