Laň na houbách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 600 g masa z laně
- 1 velká cibulka
- 6 stroužků česneku
- pepř
- sůl
- koření na zvěřinu
- 2 hrsti sušených hříbků
- 600 ml vody
- olej
- jíška:
- 2 polévkové lžíce sádla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
Postup Laň na houbách
Postup přípravy receptu
-
Maso si očistíme a nakrájíme na stejné kousky.
Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
Kousky masa dáme do misky, zasypeme 3 kl kořením na zvěřinu, zalijeme 1 pl oleje, přidáme nachystaný česnek, pepř a zamícháme.
Zakryjeme a uložíme aspoň na hodinku odležet do lednice (lépe je nechat přes noc).
Cibulku si oloupeme a nakrájíme na jemno.
Na hlubší pánev, nebo do kastrolu dáme rozpálit olej.
Na oleji restujeme nachystanou cibulku, přidáme maso a ze všech stran opečeme.
Podlijeme vodou, přidáme hříbky a dusíme do měkka.
Po dobu dušení občas zamícháme a doléváme vodou.
Na sádle si osmažíme mouku, a vzniklou jíškou maso se šťávou zahustíme.
Podle chuti dosolíme a dopepříme.