Lahůdkový aspik

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

500 g točeného salámu
střední cibule
2 plechovky sterilovaného hrášku (malé)
1/2 sklenice okurek
sterilovaná paprika
3 vajíčka uvařená na tvrdo
kousek sýra - plátky
želatina čirá -LABETA

Postup přípravy receptu

  1. Salám nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky a postupně přidáváme sterilované hrášky (scezené), pokrájené okurky, na měsíčky nakrájenou cibuli, sterilovanou papriku a vejce uvařené natvrdo. Vše promícháme.

  2. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a na dno nejdříve ozdobně naaranžujeme plátky vajíček, pár kuliček hrášku a červenou kapii, po stranách můžeme i sýr. Navrch jemně rozložíme směs salámu a zeleniny. Zalijeme uvařenou želatinou - dle návodu na sáčku.

  3. Z toho množství to mám do 2 srnčích hřbetů. Po vychladnutí vyklopím na tác, nakrájím na kousky a obložím ozdobně sýrem, šunkou, salámem, tak jak to má každý rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!