Lahůdkový aspik
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 500 g točeného salámu
- střední cibule
- 2 plechovky sterilovaného hrášku (malé)
- 1/2 sklenice okurek
- sterilovaná paprika
- 3 vajíčka uvařená na tvrdo
- kousek sýra - plátky
- želatina čirá -LABETA
Postup Lahůdkový aspik
Postup přípravy receptu
-
Salám nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky a postupně přidáváme sterilované hrášky (scezené), pokrájené okurky, na měsíčky nakrájenou cibuli, sterilovanou papriku a vejce uvařené natvrdo. Vše promícháme.
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a na dno nejdříve ozdobně naaranžujeme plátky vajíček, pár kuliček hrášku a červenou kapii, po stranách můžeme i sýr. Navrch jemně rozložíme směs salámu a zeleniny. Zalijeme uvařenou želatinou - dle návodu na sáčku.
Z toho množství to mám do 2 srnčích hřbetů. Po vychladnutí vyklopím na tác, nakrájím na kousky a obložím ozdobně sýrem, šunkou, salámem, tak jak to má každý rád.