Lahodný králík na červeném víně
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 80 g angliské slaniny
- sůl
- 100 g tuku (nebo másla)
- 100 g cibule
- 100 g kořenové zeleniny
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 500 ml červeného vína
- 1 citron
- 1 lžíce octa
- 50 g švestkových povidel
- 40 g hl. mouky
- 20 g cukru
- 100 ml vývaru (nebo vody)
Postup Lahodný králík na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme osolíme a prošpikujeme, pak ho ze všech stran orestujeme na másle.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a rozpustíme s tukem, pak přidáme cibuli a kořenovou zeleninu, když je zelenina do růžova tak jí přidáme k masu, spolu s kořením - podlijeme vínem, citronem a octem, dáme povidla a pečeme do měkka. (podléváme vodou).
Upečené maso vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a přidáme cukr - zalijeme vývarem a vínem - omáčku povaříme a po vyjmutí koření rozmixujeme. Dochutíme solí, cukrem, citronem.