Kuřecí v rajčatové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 stehenní kuřecí řízky (větší)
- 1 plechovka sterilovaných loupaných rajčat (240 g pevný podíl - nebo čerstvá loupaná rajčata, nakrájená na větší kousky)
- 1 cuketa (malá)
- 2 zelené papriky (menší)
- 1/2 cibule
- 100 g anglické slaniny
- 150 - 200 ml drůbežího vývaru
- olivový olej
- provensálské koření
- sůl
- cukr
- tmavá jíška (instantní)
Postup Kuřecí v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka a slaninu na kostky. Po chvíli přidáme nakrájené maso, cuketu a papriku a ještě chvíli restujeme, přidáme rajčata z konzervy i s nálevem (větší kusy pokrájíme).
Osolíme, přidáme trochu cukru a bylinky, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Jestliže je omáčka moc řídká, můžeme zahustit instantní jíškou. Podáváme podle chuti s rýží, těstovinami, noky nebo kuskusem.