Kuřecí v podmáslové marinádě s křenem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí řízky nebo krůtí řízky
- 500 ml podmáslí
- 200 ml sladké smetany
- 3 jarní cibulky
- 2 PL krenexu
- svazek zelené petrželky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Kuřecí v podmáslové marinádě s křenem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky osolíme a opepříme.
Na marinádu smícháme podmáslí, křen, polovinu posekané petrželky a zelené části cibulek, osolíme a zalijeme marinádou maso. Necháme marinovat přes noc.
Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme a opečeme zrudka na pekáčku s rozehřátým olejem. Přidáme na kolečka nakrájené bílé části cibulek, orestujeme a vše zalijeme marinádou. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 30 minut.
Poté maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme, přilijeme sladkou smetanu a zbytek posekané petrželky. Prohřejeme a dochutíme podle potřeby. Omáčka by měla být mírně nakyslá.
Přílohu jsem zvolila pouze zeleninovou, ale jistě se budou hodit i bramborové variace.
Mraženou zeleninu a čerstvou brokolici vložíme do nádoby vhodně do MW trouby, osolíme, přidáme kousek másla, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na nejvyšší výkon na minutu a půl do MW trouby.
Poté protřepeme a vrátíme vlnit ještě minutu. Zelenina zůstane krásně křupavá.