Kuřecí stehna v papiňáku na cibuli a hrášku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna
- trochu soli
- 1 PL oleje nebo másla
- 1 větší cibule
- 2 PL sojové omáčky
- 200 ml horké vody
- 200 ml sladké smetany
- 1 KL solamylu
Postup Kuřecí stehna v papiňáku na cibuli a hrášku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, mírně osolíme a v papiňáku na tuku z obou stran necháme osmahnout - zatáhnout. Odsuneme trochu stranou, přisypeme pokrájenou cibuli orestujeme do růžova.
Podlijeme 200 ml horké vody, přidáme 2 polévkové lžíce sojové omáčky, hrnec uzavřeme a až začne syčet, vaříme na mírném plameni pod tlakem 10 minut. Pak hrnec odstavíme, ochladíme, otevřeme a stehna vyndáme na talíř.
Ponorným mixerem rozmixujeme cibuli s vyvařenou šťávou (kdo nechce, nemusí). Ve smetaně rozmícháme lžičku solamylu, hrnec dáme zpět na sporák, uvedeme šťávu do varu, smetanu do ní vlijeme, přidáme hrášek bez nálevu, promícháme, vložíme maso a necháme 2 minutky povařit. Podáváme s rýží, já jsem dělala opět tu svou z tlakového hrnce, jen bez bylinek.