Kuřecí stehna pečená v marinádě se zakysanou smetanou a zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 větší kuřecí stehna
- 500 g zakysané smetany
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
- 2 PL olivového oleje
- 1 jarní cibulka
- 4 stroužky česneku
- špetka mletého bobkového listu
- hrubá mořská sůl
- koření na kuře s rozmarýnem
Postup Kuřecí stehna pečená v marinádě se zakysanou smetanou a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Zakysanou smetanu smícháme s kořením, olivovým olejem, solí, pepřem, nakrájenou jarní cibulkou a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou.
Marináda by měla být hustší konzistence. Stehna do této marinády naložíme přes noc. Druhý den maso v marinádě položíme na grilovací tácek. Marinádou, která nám ještě zůstala, kuřecí stehna ještě trochu potřeme a dáme do rozehřáté trouby na program gril.
Grilujeme dozlatova. Když je potřeba, malinko ještě zakapeme kuřecí stehna olivovým olejem. Maso je potřeba dobře propéci, aby i u kostí bylo hotové. Podáváme se slaninovým šťouchaným bramborem nebo s pečivem a salátem.