Kuřecí stehna pečená v marinádě se zakysanou smetanou a zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 větší kuřecí stehna
500 g zakysané smetany
1 mrkev
1/2 celeru
2 PL olivového oleje
1 jarní cibulka
4 stroužky česneku
špetka mletého bobkového listu
hrubá mořská sůl
koření na kuře s rozmarýnem

Postup přípravy receptu

  1. Zakysanou smetanu smícháme s kořením, olivovým olejem, solí, pepřem, nakrájenou jarní cibulkou a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou.

  2. Marináda by měla být hustší konzistence. Stehna do této marinády naložíme přes noc. Druhý den maso v marinádě položíme na grilovací tácek. Marinádou, která nám ještě zůstala, kuřecí stehna ještě trochu potřeme a dáme do rozehřáté trouby na program gril.

  3. Grilujeme dozlatova. Když je potřeba, malinko ještě zakapeme kuřecí stehna olivovým olejem. Maso je potřeba dobře propéci, aby i u kostí bylo hotové. Podáváme se slaninovým šťouchaným bramborem nebo s pečivem a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!