Kuřecí stehna na divoko
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 citrony
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 lžíce másla
- 1 větší cibule
- 100 g špeku nebo slaniny
- 400 ml vývaru
- špetka divokého mletého koření
- 4 bobkové listy
- 4 nové koření
- 2 lžíce solamylu na zahuštění
- 1-2 lžičky cukru krupice
Postup Kuřecí stehna na divoko
Postup přípravy receptu
-
Omytá kuřecí stehna lehce pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme je v chladu na chvíli odležet.
Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špek a vše necháme vyškvařit.
Uleželé maso vložíme do rozpáleného cibulovo-špekového základu a zprudka opečeme.
Poté zalijeme vývarem, přidáme šťávu z jednoho citronu, ochutíme špetkou divokého mletého koření, vložíme bobkové listy a nové koření a dusíme doměkka.
Asi čtvrt hodiny před dokončením přidáme na tenké plátky nakrájený citron i s dobře omytou kůrou, kterou před podáváním spolu s kořením odstraníme.
Nakonec podle chuti osladíme malým množstvím cukru.
Šťávu zahustíme dvěma lžícemi solamylu rozdělaného ve vodě a necháme dobře povařit. Jako přílohu ke kuřeti podáváme knedlíky nebo raději houskové noky, které si připravíme jednoduše z kupované směsi na houskové knedlíky.