Kuřecí steak po mlynářsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- na 2 porce:
- •2 páry (tedy 2ks pravých a 2ks levých) horních kuřecích stehen
- •hladká mouka
- • tuk na smažení
- •bylinky a uzeniny (nejlépe typu Uherák)
Postup Kuřecí steak po mlynářsku
Postup přípravy receptu
-
Z masa opatrně (abychom neoddělili kůži od masa) vypreparujeme stehenní kost (nezapomeneme ani na kloubní chrupavky spojené s masem).
Maso trochu porovnáme paličkou a můžeme odřezat přes kůži přečnívající cancoury.
Maso (ne kůži) osolíme a podle chuti ochutíme: jeden plát poklademe čím je nám libo: koření, bylinky, uzeniny – výborné jsou fermentované salámy typu Uherák, ale stačí i jen šunka.
Překryjeme druhým plátem a spíchneme jehlami.
Porce poprášíme moukou (ale nemusíme) a smažíme pomalu ve vyšší vrstvě tuku, každou stranu asi pět minut.