Kuřecí soté v nivové omáčce s pistáciemi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích prsíček
olej
malá cibule
150 g sýr Niva
bílý pepř
sůl
pepř
špetka chilli dle chuti
smetana na vaření
balení pistácií

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájímé na jemné proužky, jemně osolíme, opepříme, můžeme přidat špetku chilli dle chuti, a spolu s cibulkou orestujeme do růžova.

  2. Zvlášť v hrnci nebo na pánví rozehřejeme smetanu a přidáme do ní nastrouhanou nivu a za stálého míchání necháme nivu rozpustit v hladkou omáčku.

  3. Omáčku dochutíme bílým pepřem a přidáme hrsku oloupaných a nasekaných pistácií. Nesolíme, niva sama o sobě je slaná dost a pistácie taky.

  4. Do hotové omáčky přidáme již orestované kuřecí maso s cibulkou (bez výpeku) a necháme 4min jemně provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!