Kuřecí skládaná cihla

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecí prsa (nebo vykostěné stehno)
libovolná směs koření gyros nebo grilovací nebo zlaté kuře
15 dkg anglické slaniny
15 dkg plátkového sýra
3 vejce
1 lžička hořčice
lžička másla
1/2 čerstvé papriky
hrst zmraženého hrášku
hrst zmražené mrkve

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si z másla, vajec, a zmražené zeleniny uděláme klasická míchaná vajíčka. Zamícháme do nich lžíci hořčice a necháme vychladnout. Plátky kuřecího masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme a okořeníme.

  2. Hranatou formu na srnčí hřbet vyložíme větším kusem pečícího papíru, a začneme skládat vrstvy. Na dno formy dáme maso, pak několik plátků anglické slaniny, na ně plátky sýra, plátky masa, znovu anglickou, pak plátky sýra. Jednotlivé vrstvy umačkáme, do vzniklé prohlubně nandáme smažená vajíčka se zeleninou, a na ně naskládáme proužky papriky. Přikryjeme sýrem, zbylým masem a nakonec posledními plátky slaniny. Papír vyčnívající z formy přehneme podle formy a zakryjeme jím anglickou slaninu.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C asi půl hodiny. Pak papír odklopíme, odstřihneme a dopečeme ještě asi 20-30 minut.

  4. Po vytažení z trouby necháme asi 10 minut odpočinout. Ve formě se nám vytvoří velké množství výborné šťávy, kterou slijeme do hrnečku a použijeme na šťouchané brambory, které jsou v tomto případě skvělou přílohou. Nakonec roládu“ vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme. Roláda je velmi dobrá i za studena, jako nářez na obložený talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!