Kuřecí rolky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3-4 ks kuřecích prsou
1 ricotta
3 trojúhelníčky netučného taveného sýra (lze nahradit strouhaným sýrem, což je zdravější varianta)
1-2 lžičky bazalky
sůl
pepř
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso - prsa očistíme, rozřízneme podélně, ale ne úplně, abychom měli dvě části u sebe spojené, lze zkřehčit decentním naklepáním, osolit, opepřit.

  2. V misce smíchat ricottu s tavenými sýry či nastrouhaným sýrem a přidat 1-2 kávové lžičky bazalky, zamíchat.

  3. Směsí potřít z jedné strany prořízlé kuřecí prso, které je předem z obou stran osolené a opepřené, samozřejmě decentně, lepší méně, než-li více. Po potření svineme jako na ptáčky a pokračujeme.

  4. Rozpálíme pánev na sucho a smotané rolky zprudka opečeme ze všech stran, nepřichytí se.

  5. Po opečení vložit buď do parního hrnce a nebo do pekáčku s víčkem, pokud není víčko - kryt, poklop uděláme z alobalu. Já to dělala v páře na 45 min, rovněž i rýži, kterou jsem k tomu podávala, šťáva se udělá sama.

  6. Pokud maso dáme do trouby s alobalem, nechala bych jej déle, klidně pro zkřehčení a podlila trochou vody, péct na 160°C cca 30-40 min, chce to vyzkoušet, každý máme jinou troubu. Podávat s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!