Kuřecí rolka na zeleninovém lůžku a šťouchané brambory se smetanou a fazolovými lusky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuřecí rolka:
100 g pórku
2 lžíce plnotučné hořčice
4 vejce
2 větší kuřecí stehna
1 stroužek česneku
1-2 lžíce koření na pečené kuře
2 ks párků
2 lžíce másla
2 snítky čerstvého rozmarýnu
50 g nakrájeného fenyklu
2 cibule
1 paprika
2 lžíce grilovacího koření
1 lžička sušeného česneku
3 lžíce kudrnky
4 dl vody
Šťouchané brambory:
500 g brambor
voda
sůl
máslo
2-3 lžíce zakysané smetany
200 g fazolových lusků
2 lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vykostíme a rozložíme, abychom získali co největší plát masa. Plát přikryjeme mikrotenovou folií a naklepeme. Stehna svineme do roládky a zabalené do folie uložíme do chladničky.

  2. Na másle osmažíme cibuli, přidáme oranžovou nebo červenou papriku nakrájenou na nudličky a 3 lžíce kudrnky. Orestujeme, zalijeme rozšlehanými osolenými vejci, necháme srazit a dáme vychladnout.

  3. Kuřecí stehna rozložíme, osolíme, opepříme a očesnekujeme, potřeme hořčicí, na to položíme půl omelety, na ni dáme párek na šířku rolky. Roládu stočíme do pevné rolky. Převážeme kuchyňským motouzkem, aby se nám kuřecí roláda během pečení nerozevřela.

  4. Do pekáče vlijeme vodu. Přidáme cibuli, kterou nakrájíme na nudličky, přidáme nasekaná rajčata, snítky rozmarýnu a červenou papriku. Na to položíme kuřecí rolky. Rolky omastíme roztopeným máslem a dáme péct do předehřáté trouby.

  5. Kuřecí rolku pečeme při teplotě 170°C asi 50 minut. V poločase obrátíme. Upečené maso vyjmeme a do šťávy přidáme nakrájený pórek a kousek nasekaného fenyklu. Provaříme, dokud fenykl nezměkne. Zahustíme tmavou jíškou a popřípadě dosolíme.

  6. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. V druhém kastrole uvaříme fazolové lusky v osolené vodě, do které jsme přidali ocet. Brambory slijeme, přidáme 1 lžíci másla a rozšťoucháme. Do takto připravených brambor přidáme smetanu i uvařené lusky. Promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!