Kuřecí roláda plněná vinnou klobásou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 vykostěné kuře
400 g vinné klobásy
3 vejce uvařená na tvrdo
250 g slaniny (měla jsem Gazdovskou)
1 větvička rozmarýnu
6 sušených rajčat naložených v oleji
2 kávové lžičky kapar
sůl
kuřecí vývar (dala jsem gurmánský kuřecí od Maggi)
maďarské koření od Grešíka (restovaná cibulka, vločky rajčat a paprik)
2 jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné kuře naklepeme, posolíme, okořeníme. Slaninu nakrájíme na slabé plátky a poklademe na kuře. Klobásu vymáčkneme ze střívka a rozetřeme po kuřeti.

  2. Vejce oloupeme, dáme na maso, sušená rajčata nakrájíme na kousky, rozmarýn otrháme a s kapary rozložíme po mase.

  3. Maso zabalíme do rolády, převážeme potravinovým provázkem. Zbytek slaniny dáme do pekáčku přidáme nakrájenou jarní cibulku. Roládu podle chuti osolíme, okořeníme a dáme do pekáče, podlijeme vývarem. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 250°C a pečeme přiklopené asi 30 min.

  4. Troubu ztlumíme na 180°C, dopékáme odkryté a poléváme výpekem. Když je maso upečené, odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!