Kuřecí roláda plněná vinnou klobásou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 vykostěné kuře
- 400 g vinné klobásy
- 3 vejce uvařená na tvrdo
- 250 g slaniny (měla jsem Gazdovskou)
- 1 větvička rozmarýnu
- 6 sušených rajčat naložených v oleji
- 2 kávové lžičky kapar
- sůl
- kuřecí vývar (dala jsem gurmánský kuřecí od Maggi)
- maďarské koření od Grešíka (restovaná cibulka, vločky rajčat a paprik)
- 2 jarní cibulky
Postup Kuřecí roláda plněná vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Vykostěné kuře naklepeme, posolíme, okořeníme. Slaninu nakrájíme na slabé plátky a poklademe na kuře. Klobásu vymáčkneme ze střívka a rozetřeme po kuřeti.
Vejce oloupeme, dáme na maso, sušená rajčata nakrájíme na kousky, rozmarýn otrháme a s kapary rozložíme po mase.
Maso zabalíme do rolády, převážeme potravinovým provázkem. Zbytek slaniny dáme do pekáčku přidáme nakrájenou jarní cibulku. Roládu podle chuti osolíme, okořeníme a dáme do pekáče, podlijeme vývarem. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 250°C a pečeme přiklopené asi 30 min.
Troubu ztlumíme na 180°C, dopékáme odkryté a poléváme výpekem. Když je maso upečené, odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme.