Kuřecí řízky se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

10 kuřecích řízků
5 dkg másla
1 středně velká cibule
25 dkg rozmražené zeleniny
10 dkg strouhaného sýra
2 bílky
sůl
pepř
hladká mouka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Na másle zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a hned na ní vložíme zeleninu. Jen krátce ji podusíme ve vlastní šťáve, doplníme nastrouhaným sýrem a bílky. Místo bílků můžeme dát jedno celé vejce. Ochutíme solí a pepřem. (Pokud chceme maso jenom opékat nebo smažit, zeleninu podlijeme a dusíme do měkka).

  2. Řízky tence naklepeme, případně nakrojíme, po obou stranách nasolíme a do poloviny pokryjem připravenou směsí.

  3. Druhou půlkou řízků překryjem a okraje sepneme páratky nebo kovovými jehlami.

  4. Obalíme v hladké mouce a dále je můžeme na rozehřátém oleji jen opékat. Nebo v malém množství tuku opéci, podlít, přidat půlku cibule a do měkka udusíme.

  5. VARIANTA - Smažené plněné řízky Plněné maso obalíme v klasickém trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě tuku.

  6. Obložíme výsečemi jablek se strouhaným křenem a zeleninou a podáváme s vařenými nebo smaženými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!