Kuřecí prsíčka s petrželkou a kapary

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g těstovin (např. TAGLIATELLE)
4 kuřecí prsní řízky
sůl
bílý pepř
2 PL hladké mouky
1 PL medové hořčice
2 PL olivového oleje
2 PL másla
200 ml suchého bílého vína
150 ml drůbežího vývaru
2 KL škrobové moučky
1/2 svazku nasekané petrželky
1 sklenička kaparů (45 ml)
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

  2. Maso omyjeme a papírovou utěrkou osušíme.Takto upravené maso slabě potřeme hořčicí a nakrájíme na větší proužky,osolíme a bílým pepřem opepříme.

  3. Do mísy dáme hladkou mouku, masíčko v ní lehce obalíme a oklepeme. V pánvi pak rozehřejeme olej a v něm maso zprudka opékáme z obou stran cca 3-4 minuty. Poté jej vyndáme.

  4. Ve výpeku si zatím rozpustíme máslo, přilijeme bílé víno, vše přivedeme k varu a na menším plameni povaříme cca 4-5 minut.

  5. Dále si ve vývaru rozmícháme škrobovou moučku a poté takto připravenou škrobovou směs přilijeme k vínu a necháme chvíli projít varem. Do vzniklé omáčky přidáme nasekanou petrželku, kapary a maso.

  6. Vše prohřejeme pak již jen na 2 minuty, podle chuti vše ještě dosolíme a opepříme,dosladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!