Kuřecí prsíčka s petrželkou a kapary
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g těstovin (např. TAGLIATELLE)
- 4 kuřecí prsní řízky
- sůl
- bílý pepř
- 2 PL hladké mouky
- 1 PL medové hořčice
- 2 PL olivového oleje
- 2 PL másla
- 200 ml suchého bílého vína
- 150 ml drůbežího vývaru
- 2 KL škrobové moučky
- 1/2 svazku nasekané petrželky
- 1 sklenička kaparů (45 ml)
- cukr
Postup Kuřecí prsíčka s petrželkou a kapary
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
Maso omyjeme a papírovou utěrkou osušíme.Takto upravené maso slabě potřeme hořčicí a nakrájíme na větší proužky,osolíme a bílým pepřem opepříme.
Do mísy dáme hladkou mouku, masíčko v ní lehce obalíme a oklepeme. V pánvi pak rozehřejeme olej a v něm maso zprudka opékáme z obou stran cca 3-4 minuty. Poté jej vyndáme.
Ve výpeku si zatím rozpustíme máslo, přilijeme bílé víno, vše přivedeme k varu a na menším plameni povaříme cca 4-5 minut.
Dále si ve vývaru rozmícháme škrobovou moučku a poté takto připravenou škrobovou směs přilijeme k vínu a necháme chvíli projít varem. Do vzniklé omáčky přidáme nasekanou petrželku, kapary a maso.
Vše prohřejeme pak již jen na 2 minuty, podle chuti vše ještě dosolíme a opepříme,dosladíme.