Kuřecí prsa ve smetanové kari omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

700 g kuřecích prsou
1 větší jarní cibulka
1 větší červená cibule
větší plátek sádla
půl balíčku mražené zeleniny na svíčkovou
půl lžičky sypkého česneku (nebo 1 stroužek)
sůl (dle chuti)
1 lžíce ústřicové omáčky
cca půl lžičky mletého kmínu
5 kuliček nového koření
cca 1 lžička koření na kuře (nepálivé)
cca 1 lžička sladké papriky
2 lžičky kari koření
1 gelový kuřecí bujón
půl kelímku smetany ke šlehání
hotová světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si jarní a červenou cibulku na malé kostičky, osmahneme na sádle. Když cibulka zesklovatí, přidáme směs na svíčkovou.

  2. Nakrájíme kuřecí maso na kostičky / nudličky. Přidáme do hrnce, maso smažíme dokud nezatáhne. Poté okořeníme (česnek, sůl, ústřicová omáčka, kmín, nové koření, koření na kuře, sladká paprika, kari koření, gelový kuřecí bujón), chvilku smažíme a pak podlijeme vodou. Necháme dusit, dokud zelenina a maso nezměkne.

  3. Když je vše měkké, scedíme omáčku. Vyndáme maso na chvíli do misky a zeleninu s omáčkou vrátíme zpět do hrnce. Rozmixujeme tyčovým mixérem.

  4. Přidáme zpět maso, smetanu a necháme chvíli vařit. Zahustíme trochou jíšky, povaříme. Servírujeme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!