Kuřecí prsa ve smetanové kari omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 700 g kuřecích prsou
- 1 větší jarní cibulka
- 1 větší červená cibule
- větší plátek sádla
- půl balíčku mražené zeleniny na svíčkovou
- půl lžičky sypkého česneku (nebo 1 stroužek)
- sůl (dle chuti)
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- cca půl lžičky mletého kmínu
- 5 kuliček nového koření
- cca 1 lžička koření na kuře (nepálivé)
- cca 1 lžička sladké papriky
- 2 lžičky kari koření
- 1 gelový kuřecí bujón
- půl kelímku smetany ke šlehání
- hotová světlá jíška
Postup Kuřecí prsa ve smetanové kari omáčce
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si jarní a červenou cibulku na malé kostičky, osmahneme na sádle. Když cibulka zesklovatí, přidáme směs na svíčkovou.
Nakrájíme kuřecí maso na kostičky / nudličky. Přidáme do hrnce, maso smažíme dokud nezatáhne. Poté okořeníme (česnek, sůl, ústřicová omáčka, kmín, nové koření, koření na kuře, sladká paprika, kari koření, gelový kuřecí bujón), chvilku smažíme a pak podlijeme vodou. Necháme dusit, dokud zelenina a maso nezměkne.
Když je vše měkké, scedíme omáčku. Vyndáme maso na chvíli do misky a zeleninu s omáčkou vrátíme zpět do hrnce. Rozmixujeme tyčovým mixérem.
Přidáme zpět maso, smetanu a necháme chvíli vařit. Zahustíme trochou jíšky, povaříme. Servírujeme s rýží.