Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě
Recepty, MinutkySuroviny
- 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže
- Na marinádu:
- 1 lžíce hnědého třtinového cukru
- 100 ml pomerančové šťávy
- citronová šťávu z 1/2 citronu
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1 lžíce olivového oleje
- špetku mletého bílého pepře
- Dále budeme potřebovat:
- 1 cm silný plátek másla
- 1 lžíce oleje
- dle vlastního uvážení sladkou sojovou omáčku
- vejce na volské oko
- sůl
- zelené bylinky na ozdobu
Postup Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě
Postup přípravy receptu
-
Do rozehřátého kastrůlku nasypeme cukr, necháme zkaramelizovat a opatrně za neustálého promíchávání zalijeme citrusovou šťávou. Přidáme zázvor, skořici a pepř a necháme přejít varem. Dále přidáme olej a necháme vychladit.
Každé prso rozpůlíme a nejlépe vidličkou hodně propícháme. Maso vložíme do chladné marinády a necháme do druhého dne uležet v lednici.
Na pánev do rozehřátého másla s olejem dáme z marinády mírně osušené maso. Orestujeme z každé strany cca 4 minuty. Odložíme stranou a uchováme v teple.
Do výpeku nalijeme marinádu, přikápneme trochu sojové omáčky, osolíme a uvedeme k varu. Na silném plameni necháme zredukovat na hustější konzistenci.
Pokud budeme chtít, můžeme si na pánvi na troše rozehřátého oleje připravit volsko oko, kterým na talíři ozdobíme kuřecí prsa. Hotový pokrm přelijeme svařenou marinádou a posypeme zelenou bylinkou.