Kuřecí prsa se šťávou z marinády

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
---
1 cibule
1 lžíce hořčice
1 lžíce sladké chilli omáčky
3-4 lžíce oleje
1 rovná lžíce Solamylu
1 lžička mleté papriky
2 lžičky worcestrové omáčky
sušený česnek dle chuti
sůl
pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Obě prsa rozkrojíme na dva tenčí plátky (podle velikosti, jsou-li malá, necháme je vcelku). Lehce je naklepeme, solíme a opepříme.

  2. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a smícháme je se všemi surovinami. Maso do marinády naložíme, nejlépe do druhého dne.

  3. Před opečením maso z lednice vytáhneme o půl hodiny dříve. Rozehřejeme trochu oleje a maso očištěné od marinády opečeme z každé strany cca 3 minuty a vytáhneme.

  4. Marinádu trochu zředíme vodou nebo vývarem a vlijeme do výpeku. Necháme chvíli probublat, upravíme hustotu a dochutíme.

  5. Maso vrátíme zpět a společně pořádně prohřejeme. Podáváme s různě upravenými bramborami, nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!