Kuřecí prsa se šťávou z marinády
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- ---
- 1 cibule
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 3-4 lžíce oleje
- 1 rovná lžíce Solamylu
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- sušený česnek dle chuti
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup Kuřecí prsa se šťávou z marinády
Postup přípravy receptu
-
Obě prsa rozkrojíme na dva tenčí plátky (podle velikosti, jsou-li malá, necháme je vcelku). Lehce je naklepeme, solíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a smícháme je se všemi surovinami. Maso do marinády naložíme, nejlépe do druhého dne.
Před opečením maso z lednice vytáhneme o půl hodiny dříve. Rozehřejeme trochu oleje a maso očištěné od marinády opečeme z každé strany cca 3 minuty a vytáhneme.
Marinádu trochu zředíme vodou nebo vývarem a vlijeme do výpeku. Necháme chvíli probublat, upravíme hustotu a dochutíme.
Maso vrátíme zpět a společně pořádně prohřejeme. Podáváme s různě upravenými bramborami, nebo s rýží.