Kuřecí prsa s višňovou omáčkou a žampiony
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 150 g žampionů
- 1 menší cibule
- máslo
- 6 kuliček celého pepře
- 6 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- sušený tymián
- rovnou lžíci hladké mouky
- kuřecí bujón nebo zeleninový bujon (gelový) nebo domácí výroby
- sůl
- višňová marmeláda
- 100 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce zakysané smetany
Postup Kuřecí prsa s višňovou omáčkou a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme jen zlehka. Osolíme a posypeme tymiánem bohatě z obou stran. Do pánve vložíme cca 2 lžíce másla a maso zprudka orestujeme do zlatavé barvy.
Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, žampiony na hrubé plátky nebo čtvrtky a všechno koření. Přidáme bujon, podlijeme cca 1 dcl vody, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka asi 20 minut.
Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple. Žampiony přemístíme do rendlíku. Smetanu a kysanou smetanu rozšleháme s moukou a trochou vody.
Nalijeme do výpeku v pánvi, přidáme džem, provaříme cca 10 minut a podle chuti dosolíme. Nakonec zjemníme plátkem másla.
Přecedíme na žampiony v rendlíku a spolu ještě krátce prohřejeme.
Podáváme s krupicovými noky nebo těstovinami, které na talíři pokapeme citronovým oliváčem. Velmi doporučuji. Ten olej je naprosto výtečný a skvěle pokrm doplňuje. Dozdobíme plátky citronu a snítkou čerstvého tymiánu.