Kuřecí prsa s houbami shiitake a smetanovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa - maso z farmy (koupeno v prodejně Náš Grunt)
- dvě hrsti sušených hub shiitake
- 200 ml bílého vína
- 20 g přepuštěného másla (ghí)
- 150 ml kuřecího vývaru
- 250 ml sójové smetany Alpro
- čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
- celozrnné těstoviny
- sůl
- mletý pepř
Postup Kuřecí prsa s houbami shiitake a smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Rozpalte pánev, rozehřejte na ní máslo a opečte na něm kuřecí prsa. Opékejte dozlatova 10 minut a pravidelně je otáčejte.
Hotové maso vyndejte a uložte ho na teplé místo. Do pánve nalijte bílé víno, nechte ho odpařit a poté přidejte vývar. Obsah pánve svařte na polovinu, přidejte shiitake a sójovou smetanu.
Vařte dalších 10 minut, dokud nebudou houby měkké. Nakonec omáčku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami, rozdělte na talíře a navrch položte kuřecí prsa.