Kuřecí prsa plněná máslovým pórkem a sušenými rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
3-4 sušená rajčata
kousek pórku
1-2 lžíce másla
2 lžíce oleje
lžíce nakládaného zeleného pepře
100-150 ml vývaru
smetana
sůl
pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nařízneme špičatým nožem a vytvoříme kapsu. Máslo smícháme s drobně nakrájeným pórkem a nakrájenými rajčaty. Směs lehce osolíme a opepříme.

  2. Ochucené máslo vložíme do masa a sepneme párátky. Na rozehřátém´oleji opečeme maso zprudka z obou stran. Podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka.

  3. Měkké maso vyndáme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme smetanu, kousek nakrájeného pórku a zelený pepř. Necháme krátce povařit. Hustotu upravíme vývarem.

  4. Do omáčky vrátíme zpět maso a společně prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!