Kuřecí na kořenové zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí řízky
100 g slaniny
1 celer
2 kořenové petržele
3 mrkve
2 cibule
2 lžíce másla
100 ml bílého vína
2 lžíce hladké mouky
cca 3/4 l horkého masového vývaru
lžička celého nového koření
lžička celého pepře
3 bobkové listy
2 větvičky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme.

  2. V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme kusy masa a opékáme je ze všech stran dozlatova až dohněda.

  3. Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli, celer, petržel a mrkev na kousky velikosti soust a troubu rozehřejeme na 200°C. Opečené maso obložíme kousky zeleniny a podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky masa. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián a pečeme zhruba hodinu za občasného polévání masa výpekem.

  4. Upečené maso, slaninu a zeleninu vyjmeme do jiné nádoby pomocí děrované sběračky. Výpek necháme odpařit až na tuk a zalijeme bílým vínem. Opět necháme odpařit a zasypeme moukou. Prosmahneme ji a zalijeme zbytkem horkého vývaru. Vrátíme maso a zeleninu a za občasného promíchání necháme dusit 20-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!