Kuřecí na kořenové zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí řízky
- 100 g slaniny
- 1 celer
- 2 kořenové petržele
- 3 mrkve
- 2 cibule
- 2 lžíce másla
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce hladké mouky
- cca 3/4 l horkého masového vývaru
- lžička celého nového koření
- lžička celého pepře
- 3 bobkové listy
- 2 větvičky tymiánu
- mletý pepř
- sůl
Postup Kuřecí na kořenové zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme.
V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme kusy masa a opékáme je ze všech stran dozlatova až dohněda.
Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli, celer, petržel a mrkev na kousky velikosti soust a troubu rozehřejeme na 200°C. Opečené maso obložíme kousky zeleniny a podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky masa. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián a pečeme zhruba hodinu za občasného polévání masa výpekem.
Upečené maso, slaninu a zeleninu vyjmeme do jiné nádoby pomocí děrované sběračky. Výpek necháme odpařit až na tuk a zalijeme bílým vínem. Opět necháme odpařit a zasypeme moukou. Prosmahneme ji a zalijeme zbytkem horkého vývaru. Vrátíme maso a zeleninu a za občasného promíchání necháme dusit 20-30 minut.