Kuřecí medailonky s pórkem a žampiony
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 50 dkg kuřecích řízků
- 7 polévkových lžic olivového oleje
- 1,5 lžíce Solamylu
- 1 lžíce sojovky
- 1 lžička drceného barevného pepře
- 1/2 lžičky jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
- sůl
- 5 dkg anglické slaniny
- 7 žampionů
- 1/2 většího pórku
- olej
- sůl
- trochu sojovky
Postup Kuřecí medailonky s pórkem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Z masa si nakrájíme malé medailonky, lehce naklepeme, osolíme a potřeme marinádou, kterou si umícháme z oleje, solamylu, sojovky, pepře a zázvoru. Dáme na 1-2 dny uležet do lednice.
Na trošce oleje lehce opečeme slaninu, přidáme žampiony nakrájené na plátky, chvíli restujeme a přidáme nakrájený pórek.
Trochu osolíme, zakápneme sojovkou a ještě chvilku restujeme. Pak dáme do misky a uložíme do tepla.
Maso opečeme na oleji, dáme na talíř a poklademe pórkem se žampiony. Podáváme s bramborami, kaší, nebo rýží.