Kuřecí medailonky s pórkem a žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

50 dkg kuřecích řízků
7 polévkových lžic olivového oleje
1,5 lžíce Solamylu
1 lžíce sojovky
1 lžička drceného barevného pepře
1/2 lžičky jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
sůl
5 dkg anglické slaniny
7 žampionů
1/2 většího pórku
olej
sůl
trochu sojovky

Postup přípravy receptu

  1. Z masa si nakrájíme malé medailonky, lehce naklepeme, osolíme a potřeme marinádou, kterou si umícháme z oleje, solamylu, sojovky, pepře a zázvoru. Dáme na 1-2 dny uležet do lednice.

  2. Na trošce oleje lehce opečeme slaninu, přidáme žampiony nakrájené na plátky, chvíli restujeme a přidáme nakrájený pórek.

  3. Trochu osolíme, zakápneme sojovkou a ještě chvilku restujeme. Pak dáme do misky a uložíme do tepla.

  4. Maso opečeme na oleji, dáme na talíř a poklademe pórkem se žampiony. Podáváme s bramborami, kaší, nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!