Kuřecí maso v jogurtové omáčce s koprem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší kuřecí stehenní řízky
- 1 větší jarní cibulka (bílá část)
- 2 vrchovaté lžíce smetanového jogurtu
- 1 plná lžíce hladké mouky
- mléko podle potřeby
- 2-3 lžíce čerstvého nasekaného kopru
- malá špetka kurkumy
- olej
- lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí maso v jogurtové omáčce s koprem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibulku na drobno. Ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje a osolené a opepřené maso zprudka opečeme. Když začne maso zlátnout, vytáhneme ho a dáme bokem.
Do stejné pánve přidáme máslo a zpěníme cibulku. Přisypeme kurkumu a mouku. Zalijeme cca hrnkem mléka a prošleháme vidličkou. Mléko přilévejte postupně, omáčka by měla být hustší. Jogurt to zase zředí.
Omáčku povaříme s občasným mícháním 5-10 minut. Trochu ji odebereme a přidáme k jogurtu. Zamíchaný jogurt přidáme k omáčce a zamícháme. Vrátíme maso a společně ještě asi 5 minut povaříme.
Před koncem vaření přidáme kopr a omáčku dochutíme solí nebo pepřem. Podáváme s těstovinami, noky nebo třeba s vařenými bramborami.