Kuřecí maso (nejen) v Hermelínu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 350 g kuřecího masa
- 100 g šunky od kosti nebo dušené
- 120 g Hermelínu (nebo Camembertu)
- snítka tymiánu
- 1 stroužek česneku
- olej
- cca 100 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř mletý
Postup Kuřecí maso (nejen) v Hermelínu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, opepříme a mírně osolíme. Na trošce rozpáleného oleje smažíme za občasného promíchání připravené kuřecí maso s lístečky tymiánu. Po osmažení přidáme na nudličky pokrájenou šunku, na tenké plátky pokrájený stroužek česneku a ještě krátce smažíme.
Nakonec přidáme k masu pokrájený hermelín a smetanu, pánev na krátkou chvíli zaklopíme a na mírném plameni necháme sýr rozpustit.
Po odklopení směs z lehka promícháme a podáváme.
Podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami nebo rýží.