Kuřecí křidélka na asijský způsob
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 10 kuřecích křidélek
- 100 ml sójové omáčky (5 lžic husté sladké + 5 lžic klasické)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- kousek celé skořice
- 3 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce solamylu
- 1 bobkový list
- sůl
Postup Kuřecí křidélka na asijský způsob
Postup přípravy receptu
-
Křidélka rozdělíme v kloubech na tři části.
Dáme vařit dostatečné množství vody, kterou osolíme. Uvedeme k varu, vložíme křidélka a povaříme je 5-10 minut.
Vyndáme masitější části, špičky křidélek ponecháme ve vroucí vodě, přidáme bobkový list a necháme vývar táhnout na nejnižší teplotě.
Horká křidélka ihned vložíme do misky se sójovou omáčkou a přiklopíme.
Necháme nejméně hodinu marinovat, přičemž miskou občas protřepeme a křidélka pootočíme.
Mezitím nasekáme cibuli a česnek najemno a troubu předehřejeme na 200°C.
V pánvi (nejlépe celokovové, aby se posléze dala vložit do trouby) rozpálíme olej, vložíme okapaná křidélka, opečeme je ze všech stran, přidáme cibuli a česnek, orestujeme a zalijeme zbylou sójovou omáčkou z misky a takovým množstvím vroucího kuřecího vývaru, aby bylo maso téměř ponořené.
Přidáme zázvor a celou skořici a vložíme do trouby.
Za polévání a otáčení masa pečeme 30-40 minut.
Pánev vyndáme, maso vyjmeme a udržujeme teplé. Solamyl rozmícháme v malém množství vody a postupně ho vléváme do pánve s vroucí šťávou, dokud nezhoustne.
Podáváme s pečivem, které si strávník namáčí v omáčce.