Kuřecí kousky s paprikami a celerem na paprice

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 papriky barevné
1-2 řapíky celeru
1 cibule
lžíce másla+ lžíce oleje
lžíce mleté papriky (dala jsem na půl s uzenou)
150-200 ml drůbežího vývaru
150 ml smetany 31%
100 g smetanového jogurtu
mléko na ředění podle potřeby
2 rovné lžíce hladké mouky
špetka cukru
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a papriky s celerem na kousky. Rozpustíme máslo a přidáme olej a cibuli necháme zesklovatět.

  2. Přisypeme maso a necháme zatáhnout. Přimícháme papriku a po zamíchání podlijeme vývarem. Přidáme papriky, celer a koření. Dusíme cca 10-15 minut.

  3. Do smetany s jogurtem přisypeme mouku a trochu to zředíme šťávou z masa. Pořádně promícháme a nejlépe přes sítko přidáme k masu.

  4. Vše promícháme a vaříme s občasným mícháním dalších 15-20 minut. Poté vytáhneme koření a dochutíme. Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!