Kuřecí kousky s jablky a růžičkovou kapustou
Recepty, Drůbeží masoPostup Kuřecí kousky s jablky a růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, dáme do misky, osolíme a zalijeme olejem. Promícháme a necháme uležet do druhého dne.
Na rozpálenou pánvičku vlijeme olej z naloženého masa a po rozehřátí přidáme i maso. Zprudka opečeme ze všech stran, restujeme, než je maso měkké.
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme k masu, podlijeme trochou vody a dusíme, než jsou jablka měkká.
Kapustičky uvaříme v osolené vodě na skus a ihned je zchladíme studenou vodou. Mohou být trošičku tvrdší, v troubě pak dojdou.
K masu a jablkům přidáme rýži a pořádně promícháme. Přimícháme kapustičky a celou směs dáme do zapékací misky.
Dáme do trouby vyhřáté na cca 150 stupńů a asi 30 minut zapékáme.
Posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme zapéci ještě asi na 15 minut.
K jídlu se výborně hodí okurky, ať už sterilované nebo kvašáky nebo kysané zelí.