Kuřecí kousky s jablky a růžičkovou kapustou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 větší jablka
sůl
olivový olej
cca 14 růžičkových kapustiček
tvrdý sýr
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, dáme do misky, osolíme a zalijeme olejem. Promícháme a necháme uležet do druhého dne.

  2. Na rozpálenou pánvičku vlijeme olej z naloženého masa a po rozehřátí přidáme i maso. Zprudka opečeme ze všech stran, restujeme, než je maso měkké.

  3. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme k masu, podlijeme trochou vody a dusíme, než jsou jablka měkká.

  4. Kapustičky uvaříme v osolené vodě na skus a ihned je zchladíme studenou vodou. Mohou být trošičku tvrdší, v troubě pak dojdou.

  5. K masu a jablkům přidáme rýži a pořádně promícháme. Přimícháme kapustičky a celou směs dáme do zapékací misky.

  6. Dáme do trouby vyhřáté na cca 150 stupńů a asi 30 minut zapékáme.

  7. Posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme zapéci ještě asi na 15 minut.

  8. K jídlu se výborně hodí okurky, ať už sterilované nebo kvašáky nebo kysané zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!