Kuřecí kousky na čerstvém zázvoru
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí horní stehna bez kostí s kůží
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžíci oleje
- 1 cibuli (2 šalotky)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 1 lžičku sladké papriky
- špetku pepře
- 200 ml vývaru nebo vody
- čerstvý koriandr
- nať cibulky
- 2 plátky citronu nebo limetky.
Postup Kuřecí kousky na čerstvém zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Maso překrojíme na menší kousky a dáme do misky. Přidáme rozmačkaný česnek, na jemné nudličky nakrájenou polovinu zázvoru, polovinu jemně nasekané cibule a zalijeme rybí omáčkou. Promícháme a necháme aspoň 20 minut marinovat.
Do rozpálené pánve dáme olej a druhou půlku nasekané cibule na něm necháme zesklovatět. Vložíme maso, které opečeme ze všech stran. Posypeme sladkou paprikou, přidáme zbylý zázvor, pepř, chilli, promícháme, zalijeme horkým vývarem nebo vodou a pod pokličkou podusíme při snížené teplotě cca 20 minut.
Na talíři posypeme nasekanou natí cibulky, koriandrem a přidáme kousek citronu (limetky). Podáváme s rýží.