Kuřecí kousky na čerstvém zázvoru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí horní stehna bez kostí s kůží
5 cm čerstvého zázvoru
1 lžíci oleje
1 cibuli (2 šalotky)
2 lžíce rybí omáčky
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
1 lžičku sladké papriky
špetku pepře
200 ml vývaru nebo vody
čerstvý koriandr
nať cibulky
2 plátky citronu nebo limetky.

Postup přípravy receptu

  1. Maso překrojíme na menší kousky a dáme do misky. Přidáme rozmačkaný česnek, na jemné nudličky nakrájenou polovinu zázvoru, polovinu jemně nasekané cibule a zalijeme rybí omáčkou. Promícháme a necháme aspoň 20 minut marinovat.

  2. Do rozpálené pánve dáme olej a druhou půlku nasekané cibule na něm necháme zesklovatět. Vložíme maso, které opečeme ze všech stran. Posypeme sladkou paprikou, přidáme zbylý zázvor, pepř, chilli, promícháme, zalijeme horkým vývarem nebo vodou a pod pokličkou podusíme při snížené teplotě cca 20 minut.

  3. Na talíři posypeme nasekanou natí cibulky, koriandrem a přidáme kousek citronu (limetky). Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!